Turreikko

virtuaalihevonen - VH22-018-0627


kantakirjakelpoinen

'Turreikko'


suomenhevosori, 152cm korkea, punarautias
syntynyt 07.07.2021, iältään 5-vuotias, ikääntyy satunaisesti
kasvattanut Tuomas Takinlahti evm
omistaja Valokylän Talli VRL-14618

painoittunut kenttäratsastukseen
kilpailee tasoilla Helppo

❈ tavoitteena kantakirjaus, kantakirjakelpoinen
❈ tavoitteena laatuarvostelut sla, kerj 


Kesä on ihan hirveän vaarallista aikaa minulle, hevosshoppailijalle. Eikä pelkästään varsakesän vuoksi, vaan valmennusreissuillakin joku varsin komea suomalainen otus voi meikäläisen sydämen viedä mukanaan. Niin kävi ravitaustaisen Turreikon kanssa; eräälle tallille tehdyn täsmäiskun myötä tutustuin tähän sydäntä sulattavan suloiseen suomalaiseen. Turreikko vei minut mukanaan sileälle tanssilattialle ja pisti parketilla parastaan, enkä voinut vastustaa villeimpiinkin kuvioihin ilolla mukaan lähtenyttä oria.

Turreikko on minun toinen (entinen) ravurinretaleeni, ja voi että minä tykkään näistä. Etenemishaluisia, työintoisia ja vähään tyytyviä, seurallisia otuksia, tai niin olen ainakin Turreikon ymmärtänyt.

Turreikko on ehdottomasti lempipoikiani; hupsutteleva, kupliva ja ennenkaikkea kiltti ori kyseessä. Se tuntuu olevan aina varsin iloisella, reippaalla tuulella, ja se lähtee ihan mielellään mukaan ihan kaikkeen, oli kyseessä sitten päivittäiset askareet tahi kisamatkalle pakkautuminen. Tämä on ensimmäisten joukossa aamulla oripihaton portilla vastassa iloisesti huutelemassa huomenia ruokkijalle, lyöttäytyy tarhaa siivoavan tallilaisen kylykeen kiinni ja naurattaa meitä porkkanapiipuillaan. Omiaan häsläävä Turreikko on siis varsinainen persoona ja erityisen elämäniloinen kaveri.

Ostin Turreikon satulaan totutettuna ja perus apuihin opetettuna sen taittaessa nelivuotiaaksi, mutta vaikutuin siitä jo sellaisena raakileena; kolme laadukasta askellajia, ja erityisesti pidin sen voimakkaasta ja eteenpäinvievästä laukasta, johon sen orastava raviura oli aikanaan lässähtänyt. Näin siinä jo silloin paljon potentiaalia hyppyhommiin, mutta nöyränä ja oppivaisena hevosena Turreikko vakuutti minut myöhemmin myös osaamisestaan ja kuuliaisuudestaan sileällä.
Turreikko omaa siis hyvät, liioittelemattomat ja rytmikkäät askellajit, joista laukka on sille selvästi se luonnollisin. Sen vahvuudet ovatkin aina olleet sileällä laukkatyöskentelyssä, ravin vaatiessa ehkä hippasen enemmän töitä vieläkin, ettei mennä etupäällä kentän pintaa jyrsien, mutta hyvä siitä on tullut takapäätä vahvistamalla. Turreikon käyntiä olen aina kehunut reippaana, ja joskus siihen on toivottukin pikkasen enemmän rauhallisuutta.
Kuten tuli sanottua, kyllä Turreikon leipälaji on kuitenkin hyppääminen. Peloton Turreikko on aina mennä paahtanut kaikki radat, kentällä että maastossa, läpi ihan hirmuisen suurella innolla, ja sitä saakin lähinnä pidätellä niin tiukemmilla esteväleillä kuin pitkillä laukkapätkillä. Koskaan se ei ole tainnut minun muistini mukaan kieltääkään, vaikka mitä erikoisempia esteenkuvatuksia sen turvan eteen olen rakennellutkin. Hyppytyyliltään Turreikko on oikea luonnonlahjakkuus, salamannopea ja takaosan nyt vahvistuttua ponteva ponnistamaankin. Kavioita se nostaa ihan reilusti hyppyihin ja ensimmäisen kengän hipoessa maata ori on jo suuntaamassa ihmisen mielen lailla seuraavalle esteelle.

Turreikkoa eivät siis vaihtuvat maisemat ole haitanneet, vaan jo raviaikoinaan matkailuun tottunut ori on varsin innokas reppureissaaja. Traileriin se kävelee ihan mielellään kyytiin, ja sen suurin ilo kisa- ja valmennusreissuilla onkin kurkkia omasta ikkunasta tapahtumapaikan hulinaa. Valmistelut vuoroonsa sen kanssa saapi hoitaa siinä sivussa, ja pääasiassa Turreikko onkin oma reipas itsensä paikasta ja tilanteesta riippumati. Kyllä kehtaa siis viedä näytille.


Sukutauluisä
Pusikko
prt 155cm shisänisä
Pöpelikkö prt 157cm shisänemä
Routapuron Ruusu rt 150cm sh

isänisänisä Risu-Ukko

isänisänemä Poppeli

isänemänisä Tomska

isänemänemä Soilikkiemä
Tirri
vprt 141cm sphemänisä
T. Tuuri vprt 144cm sphemänemä
Pikku-Peppi prt 140cm sph

emänisänisä T. Tuisku

emänisänemä Ponnetar

emänemänisä Popitso

emänemänemä Pikku-Piika


Turreikko ei ole vielä tarjolla jalostukseen.


Kilpakalenteri


näyttelyt

30.09.2022 Susiraja / tuomari Jannica / 10/12 irtoSERT

kenttäratsastus
1 sijoitusta

24.09.2022 kutsu / Helppo / 06/86


Päiväkirja

00.00.0000 merkintä © kirjoittaja

tekstiä.


Turreikon kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, kiitos!
Turreikon tekstit © omistaja, ellei toisin mainittu